2008/07/18

Klaus i Lucas


Una mirada al món amb ulls de xiquet...
Entrar en una llibreria a cegues, sense tenir clar quina cosa vols,què desitges... L'últim llibre ha estat fascinant (El mut de la Campana) i m'ha fet passar uns moments inoblidables... El següent serà millor?...Pregunta estúpida... Ja se sap: "una cosa no és com un altra"... Gran veritat.
Era dimarts, un dimarts de juliol. Desprès de la caminada amb Juli, he d'anar a Alcoi... L'òptica (per encarregar les ulleres), la tenda de roba, i la llibreria...
Per a mi, un lloc d'experiències úniques... Hi ha qui gaudeix al circuit de velocitat i a mi em costa d'entendre que se sent... Jo sóc molt més jo dins la llibreria... Una bona llibreria, de poble gran, de ciutat, Què més dona?... Un espai gran o menut, però ple de llibres, de mil classes, de mil colors, de mil temes, de mil autors...
Esta volta, desprès del ritual de mirar i remirar, llegir sinopsis i més sinopsis, repassar les prestatgeries i els aparadors...; (pren-te el teu temps, Pauet... que no hi ha pressa...). Ha caigut a les meues mans, com per miracle, una cosa gran... "Klaus i Lukas" o Claus y Lucas (que hi era en castellà).
Una autora hongaresa Agota Kristof, de la que no en sabia res... Un titol gens suggeridor (res a veure amb els superventes que s'estilen del tipus "la botifarra de los templarios" o "el misterio de la sotana maldita" i tota aquella brossa).
El cas és que, a les vesprades ombrívoles de la meva Toscana particular, o als matins calorosos amb olor de crema protectora per al sol, estic gaudint profundament d'una història de pobres desgraciats de la vida, d'estimar-se per donar-li sentit a l'infern de la guerra i la postguerra, de crueldat i "espavil"... Una literatura impressionant.
Donarè les gràcies a la gràcia que vaig tenir aquell dia en triar llibres d'estiu... i a la vida, de pas...
Dels altres dos que vaig comprar, ja en parlarem...

1 comentari:

Xixo ha dit...

Jo vaig estar l'altre dia a Xátiva, però no tenia tant de temps com tu. Vaig anar a tallet. Em vaig comprar finalment "Cuentos de navegantes" un recull d'històries sobre vaixells i viatges pel mar, per a llegir-ho al viatge mentre naveguem. Després, no vaig poder comprar "El professor de música" per que no el tenien. Porca misseria!!