2016/01/06

No necessitem l'ajuntament...

ACÍ, NO NECESSITEM L'AJUNTAMENT... no ens dóna cap servei, només ens treu els diners per pagar el SEU brutal endeutament.

M'explique...
- Comença l'any: gener.
Primera cosa que volem fer com a comunitat humana, com a poble: UNA BONICA I SENZILLA CAVALCADA DE REIS per a veure gaudir les nostres criatures.
Una colla de dones valentes i divertides ajudades per algun home i currant tot l'any per aconseguir els diners que calen ORGANITZA, CONTRACTA, BUSCA, FA I DESFÀ per a què tot isca bonic i barat. Cavalcada popular, preciosa i «no municipal».
- el dia a dia de l'hivern. Una altra cosa que necessitem com a comunitat humana, com a poble agrícola: LA COOPERATIVA per fer-nos l'oli novell.
Una colla ben gran de socis mantenim, animem, invertim, participem fem i desfem per a tenir una ALMÀSSERA pròpia, sense massa pretensions comercials, que ens faça bon servei i oli de qualitat. I acaba la campanya i, si l'oratge ha acompanyat, anem per l'oli i traiem comptes i ens surt be. Que dure és el que és menester. (i aquí, l'ajuntament, ni cal, ni el volem).
- I continuen els treballs i els dies i L'ESCOLA (sense quasi cap ajuda municipal-institucional) tira endavant. I ens hem acostumat a agranar-nos el nostre trosset de carrer, que els serveis municipals solament responen «a lo precís» i, com que veiem el poble brut i descuidat, ens arromanguem les veïnes i veïns. I EL PARC fet un femer, i LA BIBLIOTECA MUNICIPAL tancada dençà que governen aquests ignorants desbotifarradors. I la CASA DE CULTURA TANCADA per anys i anys. Però ELS MÚSICS ASSAGEN, I TOQUEN I FAN BANDA I FAN POBLE sense ajuda pràcticament... Fan cultura i organitzen, acomboien, alegren i trenquen la monotonia.
- I segueix corrent en calendari i, de moment, NO ENS CAL PER A RES L'AJUNTAMENT, més que per a demanar permisos de crema de restes agrícoles i per a cobrar-nos els impostos «a preu de capital», que paguen i paguen deutes i més deutes produïts pel PP en la seva era que ja dura massa.
- I arriba febrer i ELS AMETLERS FLOREIXEN i no necessiten l'ajuntament per fer-ho. Ens regalen el més preciós espectacle del poble en tot l'any de bades, sense més ni més.
- I ve maig i EL POBLE FA LA FESTA MAJOR, ELS LLUMENNERS I LLUMENERES de sant Gregori fan la festa amb ajuntament o sense ell. Tots els veïns contribuïm econòmicament a fer-la sense cap necessitat d'ajuntament. I la fem entre tots. Uns couen pans, altres posen faixes o mocadors de coll, unes altres tallen pans beneïts i tots lluïm i fem i desfem i deixem la gent bocabadada de la nostra bellíssima tradició.
- I ve l'estiu i la gent treballa per donar-nos un gelat una cervesa fresca, una ombra i una conversa agradable a la plaça. Se'ns omple el poble i gaudim molt i no necessitem l'ajuntament. Solament ens val per cobrar-nos ben cares les entrades de la piscina i per a pagar llicències d'obra o complicar-nos la vida quan volem netejar la pallissa o la cambra i ens tenen tancat L'ECOPARC i els CONTENIDORS de reciclatge i els carrers bruts i els jardins abandonats. I ELS FADRINS I FADRINES FAN LA FESTA i gaudim i ens disfressem i ens banyem al carrer a poalades i fem paelles al riu i ballem i fem i desfem amb l'esforç de la GENT JOVE DEL POBLE i sense suport (més aïna entrebancs els posen) pràcticament de l'ajuntament...
I OBREN L'ESCOLA, I EL CONSULTORI MÈDIC I LA FARMÀCIA I EL TALLER MECÀNIC I ELS BARS I TENDES, I PAREN EL MERCAT I... pleguem ametles i anem a passejar i busquem bolets, comprem, cuinem, dormim, enterrem els nostres morts i ens alegrem quan ve una xiqueta o xiquet al nostre petit món. I TOQUEN ELS MÚSICS I LES CAMPANES I OBREN L'ALMÀSSERA I CREMEM AIXAMES LA NIT DE NADAL... I TOT COMENÇA DE NOU...

I NO NECESSITEM L'AJUNTAMENT... AQUEST AJUNTAMENT NO EL NECESSITEM, ens hem acostumat a fer la festa i la música i l'escola i les olives i tot SENSE AQUESTOS QUE COBREN I COBREN I NO ENS DONEN CAP SERVEI... Bo, si, una miqueta de manteniment (ben poc) i poca cosa més...
SOM POBLE I ENS AUTOGESTIONEM... NO ENS QUEDA ALTRA... La versió municipal de l'estat no ens serveix més que per a que col·loquen amiguetes i amiguets, per a què saquegen, per a què uns pocs traguen bon profit i per a demanar-nos el vot cada quatre anys...
I AIXÍ ÉS COM EN AQUEST POBLE NOSTRE ESTIMAT, EL MILLOR QUE TENIM ÉS LA GENT, QUE MALGRAT TOT I TOTS ELS ENTREBANCS QUE POSA L'AJUNTAMENT, TIRA ENDAVANT una vida senzilla i digna mentre passen les estacions de l'any...

ELLS TAMBÉ PASSARAN, NO A LA HISTÒRIA, SINÒ A PASTAR FANG... PERQUÈ NO ELS NECESSITEM A ELLS, és hora de plantejar-se RECUPERAR PER A LES PERSONES EL NOSTRE AJUNTAMENT que ells han regalat al PP (provincial i provincià), als bancs als quals deuen milers i milers d'euros i a LES SEVES PANXES DE LLADRES I APROFITATS.

VOLEM L'AJUNTAMENT, PERÒ PER A LA GENT I SERVINT LA GENT. MENTRE ARRIBA EL DIA QUE EL RECUPEREM, ANEM FENT GENT DE LA TORRE, BONA GENT.